Ремонт на покриви в София и страната

Как се ремонтира и поддържа покрив ?

Поправката на покрива и добрата му поддръжка са от изключителна важност за всяка сграда. Природните фактори целогодишно нанасят поражения, вследствие на дъждове, сняг и така неприятните градушки. За да не започне да се руши домът ви от последвалите течове, трябва да се погрижите за здравината и правилното функциониране на вашия покрив. Преди да започнете каквито и да било вътрешни ремонти се уверете, че покривът е здрав и надежден. В противен случай усилията ви ще са напразни. Честите грижи за покрива и неговата изолация са гаранция за уюта на вашата сграда и ще ви спестят хиляди левове за оправяне на последвалите щети.Екипът ни има дългогодишен опит както в ремонтирането на остарели и повредени покриви, така и в цялостното изграждане на нови покривни постройки в София и страната.

Какво покритие да изберете за ремонт на покрив?

За правилен ремонт на покрив, първо трябва да се измери наклонът и товароносимостта му. Здравината на конструкцията зависи до голяма степен от правилното изчисление на товароносимостта и тежестта на материалите, с което ще си гарантирате здравина и защита от атмосферните условия.

Обновяване на плосък покрив – такъв покрив се среща при панелните блокове или при сгради с правилни геометрични форми. При такъв тип покриви се препоръчва да се използва рулонна хидроизолация. Също е възможно да се използва течна или гумена хидроизолация, но техният експлоатационен период е по-кратък.

Обновяване на покриви с наклон – при покривен наклон от 10 градуса най-често се използва рулонната хидроизолация, а битумните керемиди се използват при покриви с наклон над 15 градуса. Керамични, бетонни и метални керемиди се използват при покриви с наклон над 20 до 50 градуса. Различните видове плочи, керемиди и метални системи, издържат дълго, срокът им е около 15 години, че дори и малко повече, ако са добре поддържани.

Ако имате проблем с покрива и не знаете към кого да се обърнете, то нашата фирма Ремонти Стефани Строй ЕООД   е правилния избор. Имаме решение за всеки проблем свързан с покрива. Доверете ни се и ще оправдаем доверието Ви на 100% с нашето качество и достъпни цени.

Цени за покривни ремонти в София:

  • Разкриване на покрив 1,50лв
  • Почистване на прах и кал 1,00лв
  • Подмяна на дъски до 5% от площа на покрива 0,00лв
  • Полагане на чешка мушама за под керемиди { зебло } 2,30лв
  • Наковаване на вертикални и хоризонтални летви /скара/ 2,00лв
  • Нареждане на керемиди 2,30лв
  • Подмазване на капаци с варов-циментов разтвор 1,20лв
  • Изхвърляне на строителни отпадъци от покрива от изпълнителя. 0,00лв
  • Обща цена с труд и материали 10,30лв/м2
  • За всички предлагани услуги даваме гаранция

Видове покриви и технология за ремонт

 Плосък покрив

С този тип  покриви са повечето многоетажни жилищни  сгради в кварталите на София наричани още „блокове“ или „панелки“  Плоските или хоризонтални покриви имат следните   конструктивни особености: Те са незабележим наклон  от  два до четири градуса, водата се изтича през тръбопроводи в централната канализация покривното покритие  е изработено  от  битумни материали.

Как се прави ремонт на плосък покрив?

Ремонта на хоризонталният покрив е сравнително бърз и лесен. Когато покрива е частично дефектирал и пропуска влага, може да се ремонтира локално с кърпежи от същият  материал без да се разлепва  цялото покритие.  При не правилен  монтаж  влагата може да премине между пластовете  хидро изолационен материал , комините или ръбовете на сградата. Този вид ремонт на плосък покрив се нарича частичен, кърпежен и тн.  Цялостният  ремонт на плоският покрив се състои в замяната на старото битумно  покритие с ново.  Често се случва при разлепването на старият пласт да се отлепи циментовата основа и да се  наложи  направата  на нова здрава основа “замазка“.  Цената за цялостен  или частичен  ремонт се калкулира на място след огледа (при нас огледите са безплатни  в рамките на София)  Материалите са по избор на клиента  и също могат  да се калкулират на място.  Прочете още и за   Хидроизолация на покриви

Скатни покриви

Това са традиционните покриви с голям или малък наклон вариращ  от пет  до седемдесет градуса Скатният  покрив с един скат е по често използван  в пристройките  или  навесите под  основният  покрив , конструкция с един скат може да се използва и в постройки тип вила или бунгало.  Покривите с два ската са основните  популярни покриви  на традиционната българска къща . Конструкцията е изградена от дървен материал с носеща  рамка  и летви върху които е поставена мембрана и керемиди.

Как се ремонтира  скатен покрив ?

Както при всички ремонти, той може да бъде цялостен (основен) или частичен. Какво означава  частичен ремонт? Локализира се проблемната зона и се отстранява теча с минимални  средства. По някога е нужно  да се пренаредят керемиди в определена зона.  Ако  покривната конструкция е здрава като цяло частичният  ремонт  е евтин и може да се направи същият  ден. По друг начин стои въпроса , когато става  дума за цялостен  или  основен ремонт  на покрива.

Нека дадем  пример: Купили сте имот на изгодна цена само на  10 километра от  София, продавачите са ви казали , че покрива трябва да се ремонтира. В повечето от случаите , това означава „нов покрив“  да чисто нов  покрив. Всички керемиди се свалят разкрива се   целият покрив и се оглежда внимателно  дървената  конструкция . Разбира се вие решавате кое и как … ние можем да ви дадем съвет но, решението е изцяло ваше. Новата  дървена конструкция е най добрият  вариант  за ремонт на покрива . Тръгвате на чисто с  чисто нов покрив дори и със старите керемиди.

Без авансово заплащане и гаранция за всички видове услуги
Оферта за реконструкция на покрив

За всякакви запитвания можете да ни се обадите на посочените телефони или да използвате формата за контакт ние ще се отзовем в най-кратки срокове. Работим с договор и предоставяме качество и гаранция от 7 до 10 години! Ремонти Стефани Строй ЕООД Всичко за покривите

Без авансово заплащане

Не използваме лоши търговски практики и не спекулираме с доверието на клиента

Безопастност

Ценим здравето на клиентите и нашите служители Спазваме всички мерки за безопасност при работа

Качество и цена

Отлично качество на услугите и разумни цени с гаранция

+359889666679