Облицовка на стрехи и навеси

Повечето покриви завършват със стреха традиционно стрехите варират между 40 и 60 сантиметра, но има покривни конструкции с много по големи стрехи достигащи до няколко метра. Като цяло ламперията на стрехата се прави за декорация и придава завършен вид на покрива.Материалите за облицовка на стрехата могат да бъдат различни дърво, винил, метал, PVC и др. Облицовката, която предлага фирма „Ремонти Борисови Строй“ ЕООД – София е от дървена ламперия, по желание на клиента можем да използваме като PVC,така и водоустойчив шперплат или всичко , което се предлага на пазара. Ние смятаме , че няма по красив навес от добре монтираната ламперия защитена със специален лак. При използването на качествен дървен материал навесът „стрехата“ ще изглежда отлично дълги години , а покривът ще изглежда естествено и напълно завършен.

Облицовка на стрехи и навеси с дървена ламперия

При използването на дървен материал за облицовката е важно да се знае че той трябва да бъде сух и предварително обработен с лак или боя. Обработката е важна не само от естетическа гледна точка, тя е важна за защита на накованата ламперия от влага мухъл и насекоми. Иглолистният материал е чудесен за тази цел.

Крепежните елементи използвани при монтажа на стрехата (навеса) трябва да бъдат защитени от корозия, добър избор са подцинкованите метали.

В заключение ще добавим, че изборът на коректна фирма ще ви спести много нерви и пари фирма „Ремонти Стефани Строй ЕООД“ – София е с дългогодишен опит и цени своите клиенти.

Защо е важна облицовката на стрехите ?

Облицовката на стрехи е процесът на поставяне на специални материали върху повърхността на покрива с цел подобряване на визуалния вид и функционалността му. Облицовката може да бъде извършена с различни материали като керемиди, метални листове, поликарбонатни плоскости и други.

Поставянето на облицовката на стрехи може да има множество предимства, включително:

 • Подобряване на визуалния вид на покрива;
 • Увеличаване на устойчивостта на покрива към външни влияния като дъжд, вятър и сняг;
 • Предпазване на покрива от увреждания и протичане на вода;
 • Повишаване на енергийната ефективност на сградата чрез намаляване на загубата на топлина;
 • Увеличаване на живота на покрива.

За да се постави облицовката на стрехи, е необходимо да се извърши подготовка на повърхността на покрива и да се избере подходящ материал за облицовката в зависимост от нуждите на клиента и характеристиките на покрива. Работата трябва да се извършва от професионалисти с опит в областта на облицовката на стрехи, за да се гарантира качеството и дълготрайността на работата.

Облицовка на навес с ламперия.

Можете ли да се справите сами ?

 •  В краткото ръководство по долу ще обясним цялата процедура.
 • Измерете размерите на навеса и закупете нужното количество ламперия. При закупуването е важно да вземете предвид материала, от който е направена ламперията, размера й и цвета.
 • Подгответе повърхността на навеса за монтаж на ламперията. Тя трябва да бъде чиста и суха, без да има издадени гвоздеи или други препятствия.
 • Закрепете първата дъска от ламперията в горната част на навеса, като използвате гвоздеи или закрепващи клеми. Поставете следващата дъска до първата и продължете по същия начин до долната част на навеса.
 • Закрепете последната дъска на долната част на навеса и осигурете, че всички дъски са закрепени здраво и равномерно.
  Ако желаете, можете да добавите допълнителни елементи към ламперията, като например капаци за защита на краищата или декоративни фасунги.
 • Монтирайте осветление на навеса, като добавите лампи или фенери на подходящи места върху ламперията. Това ще осигури не само осветление, но и усещане за уют и комфорт.

Това е основната процедура за облицоване на навеса с ламперия. Въпреки това, е важно да се обърнете към специалист, ако не сте напълно сигурни във вашите умения или има специфични изисквания за вашата конкретна сграда.

Ламперия

За цени и други въпроси

За всякакви запитвания можете да ни се обадите на посочените телефони или да използвате формата за контакт ние ще се отзовем в най-кратки срокове. Работим с договор и предоставяме качество и гаранция от 7 до 10 години! Ремонт на покриви София от "Ремонти Стефани Строй ЕООД"

Без авансово заплащане

Не използваме лоши търговски практики и не спекулираме с доверието

Безопастност

Ценим здравето на хората и спазваме всички мерки за безопасност при работа

Качество и цена

Отлично качество на услугите на разумни цени

+359889666679